Bu pano mesaj göndermek için Javascript’e ihtiyaç duyar.
Mevcut Üye: Misafir Giriş Kayıt Ol
Lütfen kayıt olunuz

Ara 
Odaları Ara:

KullanıcıMesaj

16:27
18 Temmuz 2010

admin

Yönetici

Sözleşmeli Öğretmenler MEB’in ‘’TBMM kapanmadan kadro yasalaşacak , 1 Ağustosta Kadroya Geçişler Başlayacak’’ Sözünün Tutulmasını İstiyor…

İLK SÖZ HÜSEYİN ÇELİK’TEN
Eski Milli Eğitim Bakanımız Sayın Hüseyin Çelik 27 Aralık 2008’de 3.hizmet bölgesinde 3 yılını dolduran aynı gün kadrolu olacak sözü vermiş ancak 4 yılını çalışan arkadaşlarımız olmasına rağmen verilen söz tutulmamıştır.
İKİNCİ SÖZ MEB VE AK PARTİDEN
“Kadro ne zaman ? “ sorularımıza Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi Edinme Birimi ve AK Parti İletişim Merkezi cevap olarak ‘’Kadroya geçişin 2009 yılında uygulanmaya başlanacağını’’ duyurmuş ancak verilen sözler tutulmamıştır.
ÜÇÜNCÜ SÖZ MİLLİ EĞİTİM BAKANI NİMET ÇUBUKÇU’DAN
Sayın Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nimet Çubukçu 13 Mart 2010 tarihinde yaptığı açıklamada ‘’Maliye Bakanlığından onay alındığını , kadroya geçiş taslağının da hazır olduğunu ilk bakanlar kurulu toplantısında onaylanıp, TBMM’ ye geleceğini ve Meclis tatile girmeden Nisan ya da Haziran ayında yasalaşıp, uygulamanın başlayacağını ifade etmiştir.
MEB BÜROKRATLARININ VERDİĞİ SÖZLER
4 Şubat 2010 tarihinde bir tv kanalında MEB Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik ‘’ Ağustosta zorunlu hizmeti doldurmuş 6785 sözleşmeli öğretmen kadro’ya geçirileceğini ifade etmiştir.’’
24 Şubat 2010 tarihinde Personel Genel Müdür Yardımcısı Hikmet ORMAN’ın bir sendika başkanına yaptığı açıklamada ‘’ 2010 Yazında üç yılını dolduran 17.000 sözleşmeliyi kadroya geçireceğini ifade etmiştir’’
Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın katıldığı bir programda sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçişinin 1 Ağustos 2010’da başlayacağını, TBMM kapanmadan yasalaşmasa bile B planlarının olduğunu ifade etmiştir.
Milli Eğitim Temel Kanunun 43. maddesinin de ifade ettiği üzere Öğretmenlik asli ve süreklilik gerektiren bir meslektir ve diğer sözleşmeli ve vekil çalışılan meslekten farklıdır.
Sözleşmeli öğretmenliğin , zorunlu hizmet bölgelerinde öğretmen tutamadıkları için çıkardıklarını savunan bakan ve bürokratları zorunlu hizmet yapmayan 1 aylık kadrolu öğretmene bile af çıkararak sözleşmeli öğretmenlere ne demek istemiştir ?
Bizler artık 560 gündür defalarca verilen ve tutulmayan sözler değil ; Bakanımızın söz verdiği gibi TBMM kapanmadan kadronun yasalaşmasını ve 1 Ağustosta kadroya geçişlerin başlamasını istiyoruz…
VERİLEN BU SÖZLER TUTULMAZSA YUKARIDA TÜM SÖZLERİ VERENLERİN VE 2010 YILI SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİN YILI OLACAK DİYEN SENDİKA BAŞKANININ İSTİFA ETMESİNİ İSTİYORUZ.
Vekil İmamların 4/b ‘ye geçişi 1 hafta bile Başbakanlıkta beklemezken Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçiş taslağının yaklaşık 5 aydır Başbakanlıkta bekletilmesi çok gariptir.Bizleri umutlandırmaya , sonra da yıkmaya hakkınız olsa bile ailelerimize bu kabusu yaşatmaya hakkınız yoktur.
‘’Verdiğiniz sözü tutun çünkü verilen söz, sorumluluk gerektirir (İsra suresi,34 ayet)’’

Sözleşmeli Öğretmenler Platformu

Orijinal postayı okuyun

KADRO NERDE konusuna yorum yazın.

NOT: Yeni mesajlar yayınlanmadan önce yönetici/kontrolörlerin denetiminden geçer.

Misafir Adı (Gerekli):

Misafir E-posta Adresi (Gerekli):

Guest URL (required)

Hesaplayın!
2 + 11 daha kaç eder?       (Gerekli)

Konuya Cevap:

KPSS kapesese.com farkıyla Panosu Hakkında İstatistikler

Kimler Burada:

6 Misafir

Aynı Anda En
Çok Kaç Kişi
Bağlandı
: 38

Odalar:

Kategoriler:6

Odalar:15

Konular:382

Üyeler:

Toplam 1103 üye

Toplam 1 misafir

admin, 364 mesaja sahip

Çok Mesaj Atanlar:

englishman – 5

sule – 3

hly – 3

tulin – 3

kubilay_oral – 3

Pano Yöneticisi: admin | Kontrolörler:mr_sosyal, gulsah hoca, englishman, kpss

© Simple:Press Forum – Sürüm 3.1.4 (Build 357)